John Sibal's idee over de McLaren MP4-12C GTR

John Sibal staat bij sommigen onder ons bekend als een steengoed rendering artiest die een expert is in previews van de volgende generaties van racewagens. Dit keer laat hij zijn visie zien van de opvolger van de legendarische McLaren F1 GTR uit de jaren '90. Een wagen die zowel in internationale GT series als in de 24u van Le Mans een behoorlijke reputatie wist op te bouwen.

De F1 GTR dateert uit 1995 en debuteerde sterk in het toenmalige BPR championship. Regelmatig klopten de F1's de 911 GT2 EVO, F40 GTE en XJ220 waardoor je bijna kon spreken van een soort dominantie al bleef het steeds een interressant kampioenschap door de verschillende McLaren teams. In 1996 werd de 911 GT1 geïntroduceerd, een wagen die specifiek voor dit kampioenschap was gebouwd en bijna geen enkele verwantschap had met een straatlegale versie. Ondanks de BMW Motorsport steun werd elke race waar de 911 GT1 aan deelnam gewonnen door de Porsche waardoor de FIA besloot in 1997 het kampioenschap onder de eigen vleuegls te nemen en de fabriekssteun zelf te gaan regelen. Dat jaar zagen de Mercedes CLK-GTR, Lotus Elise GT1 en Panoz Esperante GTR-1 het levenslicht en werd het wel heel moeilijk voor McLaren om competitief te blijven. Met de ontwikkeling van de 'Long Tail' versie en nog meer inmenging van BMW Motorsport kon 1997 nog een succesjaar genoemd worden, gezien het feit dat de nieuwe Mercedes CLK-GTR in het tweede deel van het seizoen nagenoeg ongenaakbaar was. In 1998 concentreerde BMW Motorsport zich op Le Mans met de V12 LMR en op die manier was een competitief McLaren programma onmogelijk. Een aantal privéteams gingen de uitdaging nog aan maar tevergeefs.

Nu zien we dus een moderne interpretatie van deze legende die zeker gesmaakt kan worden. Er zijn nog geen berichten rond een commercialisering van een dergelijk model al zou het zeker niet misstaan in het vernieuwde GT1 wereldkampioenschap tussen de Lamborghini's, Ford GT's en Aston Martin's.

via: WCF

McLaren F1 GTR
McLaren MP4-12C GTR
McLaren MP4-12C GTR
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws