Verslag: BMW wint de 24u van de Nürburgring, Audi valt door de mand

BMW heeft de hegemonie van Manthey onderbroken met de M3 GT2 die al z’n strepen heeft verdiend in de ALMS. Audi kon z’n snelheid niet omzetten in een overwinning en moet vrede nemen met de derde plek. De Farnbacher Ferrari werd verrassend tweede. Ik was Autofans-afgezant en nam nota. Uiteraard mocht beeldmateriaal niet ontbreken.

Een lange tijd leek Manthey er opnieuw een overwinning aan te breien nadat ze al in de openingsfase de Audi’s de loef af staken. De Audi’s vielen één na één terug na technische problemen met als enige overblijvende de #97 R8 LMS van Team Phoenix. Zowel BMW als de Ferrari wisten dat de nieuwe Porsche GT3 R te snel was voor hen en konden niets anders doen dan constante rondetijden draaien en proberen zo op te klimmen in de rangschikking. Vroeg in de ochtend kwam het verontrustende nieuws binnen dat de Manthey Porsche #1 een aanrijding heeft gehad met een tragere deelnemer en gedwongen is tot de opgave.

24u nürburgring 2010

De Porsche GT3 R Hybrid kon op deze manier de leiding overnemen waardoor het team van Manthey toch nog de zegereeks kon voortzetten, al was het niet met hun ‘eigen’ #1. Een eerste overwinning voor een hybride racewagen leek er lang in te zitten tot de klok van twaalven wanneer ook deze Porsche technische problemen kende en teruggeslagen werd naar een 17e stek. Met al deze problemen kwam de BMW #25 aan de leiding met de Farnbacher Ferrari op respectievelijke afstand.

24u nürburgring 2010

Een speciale vermelding voor de nagenoeg standaard 997 GT3 RS in de handen van o.a. Chris Harris die een schitterende 13e plek algemeen bezetten. Ondanks het gemis van Walter Röhrl door een voetblessure hebben ze dus toch de degelijkheid van het Porsche product bewezen.

24u nürburgring 2010

Laatste foto: via EVO

Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
SeMTeX 16:36
afbeelding van SeMTeX

Dikke pech voor porsche, maar een dikke proficiat voor Chris Harris!!

DRIVR 19:45
afbeelding van DRIVR

<p>Opgelet - Harris &amp; Co. eindigden 13e:</p>
<p>Pos: 13 <br>No: 11 <br>Car: Porsche GT3 RS<br>Laps: 145 <br> Total Time: 9:56.683</p>
<p><strong>Edit: Thanks, aangepast</strong></p>

Joeri 11:20
afbeelding van Joeri

@DRIVR: Blijkbaar had de live ranking op dat moment nog geen laatste update doorgevoerd, al lijkt die Total Time mij eerder hun laatste rondetijd, gezien het feit dat het de 24u van de Nurburgring zijn en niet de 10u.

SeMTeX 22:11
afbeelding van SeMTeX

dan had hij wel een 'trage' laatste ronde gereden

Joeri 14:31
afbeelding van Joeri

@Semtex: de koploper hielde constant iets van 8min 50 seconden aan, die laatste ronde doen de meesten rustig aan, soms om zich nog te laten lappen door de leider om zo een rondje minder te moeten doen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws