Autofans.be sponsort Sam Dejonghe

Kennen jullie hem nog? Sam Dejonghe is sinds kort hét racetalent en kwam eerder zijn verhaal vertellen in villa Vanthilt. Zijn droom is om Formule 1 piloot worden en hij is meer dan goed op weg.

Sam wou geen voetballer worden en hij verzamelde ook geen postzegels, Sam Dejonghe wou racen en zijn vader kende er niets van. De papa volgde dan misschien wel de Formule 1 en was altijd al fan van snelheid, het racerijwereldje was voor hem een onbekende. Het is Sam die zijn vader betrekt in zijn wereld, in zijn droom. En sinds gisteren maakt Autofans.be een deel uit van die droom.

Sam Dejonghe heeft een bijna niet te realiseren opdracht: Formule 1 piloot worden. Hij bleef gelukkig niet bij de pakken zitten, Sam trok naar zijn vader om hem te vertellen wat hij in zijn leven wil gaan bereiken. Twee jaar later mocht Sam van thuis starten met indoor-karting. Het bleek al snel dat Sam een gevoel had voor snelheid en precisie. Alleen bleek hij veel te braaf en sociaal aangezien hij iedereen die wat sneller was proper liet voorbij gaan. Dat beetje gentleman leerde hij echter snel af, want ook in de karting gaat het er hard aan toe.

Autofans.be sponsort Sam Dejonghe

Vijf jaar later wilde hij gaan outdoor-karten. Zijn vader stond perplex aangezien hij niet eens wist dat het bestond. Maar goed, het was dus tijd voor de tweede stap. Ook daar bleek Sam heel capabel. Sam wist het zelfs enkele ervaren piloten verdomd moeilijk te maken. Maar ook aan het outdoor-karten kwam een einde en er moest opnieuw een volgende stap gezet worden. Formule Renault 2.0. Voor het eerst duikt er een enorm probleem op, hoe krijgen we 300.000 euro bij elkaar om Sam elke seizoen opnieuw te laten racen?

Om alles en iedereen te overtuigen liet Sam zich objectief beoordelen op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Het was zijn allereerste rit in een formule-wagen en verbaasde iedereen door meteen een record te verbreken. Talent genoeg dus, nu nog geld.

Autofans.be sponsort Sam Dejonghe

Sinds kort deelt Sam zijn wagen op in vakjes. Elk vakje kost je 10 euro. Op die manier staan er ondertussen al tientallen foto's op van onder andere baby's, familie, zelfs Sebastian Vettel kocht wat ruimte. Maar voor het grote geld tracht de vader te zorgen. Hij bracht een team van professionals bij elkaar en werkte een format uit voor het lanceren van het merk 'Sam Dejonghe'. Op die manier wil hij het geld bij elkaar sprokkelen. Autofans.be is dan ook enorm trots een deel te mogen zijn van dat format. Wij zijn de enige website in haar soort die samenwerkt met de jonge racer.

Het is logisch dat Autofans.be vanaf nu meermaals verslag zal uitbrengen rond Sam Dejonghe. De verslagen van de races gebeuren niet door ons, wel door Sam zelf. Dat maakt dat het verslag geschreven wordt vanuit het standpunt van de racer.

Jullie kunnen Sam volgen op Facebook of bezoek ook eens zijn website.

Autofans.be sponsort Sam Dejonghe

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
TdM 12:30
afbeelding van TdM

Oh nice! Wat had ik graag in de schoenen van die Sam gestaan :p

Wim 12:59
afbeelding van Wim

je bent niet de enige :) ik vind het echt knap dat ze daar al zijn geraakt zonder "racefamilie"

Yannick D 17:58
afbeelding van Yannick D

Zo'n gasten die krijgen van mij alle respect!
echt knap wa hem al allemaal heeft gedaan en
hij zal er wel geraken in zen F1 droom ;-)

ooit nog is een maat gehad de wereldkampioen wielrennen wil worden.. michael van staeyen... hij heeft onlangs ook z'n eerste rit gewonnen van cavendish etc!!

Olivier 19:42
afbeelding van Olivier

10 euro per vak? Valt nog goed mee :)

Pieter Aertgeerts 18:33
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Is een klein vakje hoor. Niet te vergelijken met onze sticker.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws