Deze Aston Martin V12 Zagato is...

Coachbuilder Zagato stelde vandaag haar nieuwste creatie voor. Hij zal morgen te zien zijn op het Villa d'Este, in Italië. "Aston Martin V12 Zagato" is de volledige naam van deze schoonheid in haar puurste vorm. Het is al van 2002 geleden dat Zagato haar badge nog eens op de Brit mocht kleven, en dit is op zijn minst een geslaagde comback te noemen. De reden tot de coachbuilt is de racecarrière die weer voor de deur staat voor Aston Martin. Binnenkort vindt de 24u van de Nurburgring plaats, en daar zal dit geweld worden ingezet.

Geen sinecure. Want volgens Aston Martin en Zagato is deze wagen niet automatisch te produceren. Het aluminium koetswerk werd handgeklopt, waardoor een botsing op het circuit wel eens tot een kostelijke herstelling kan leiden. Onder de kap ligt er niets nieuws, al blijft het de moeite de cijfers te herhalen. Een V12 met zes liter longinhoud, 517 pk op 6.500 toeren en een maximaal koppel van 570 Nm op 5.750 toeren. In deze Zagato uitvoering wordt hij gekoppeld aan een gerobotiseerde versnellingsbak.

Aston Martin V12 Zagato

De Zagato komt er in twee gedaantes, gelukkig maar, want daardoor kunnen we hem ook op het straat zien. Let wel op het werkwoord 'kunnen', want dit gaat niet om elke hoek staan. Ook officiële bevestiging van een gelimiteerde oplage is er nog niet. De racevariant is de tweede gedaante, en die zal nog een stukje schillen met wat we hier op beeld zien. Zo krijgt die een rolkooi binnenin, een 120 liter grote benzinetank en grotere remmen.

Onze bezoeker Niels had alvast een punt met zijn reactie in verband met de productie van de Cygnet. Als dat kleine stadswagentje inderdaad dient om voor de cash te zorgen die deze wagens nodig hebben, dan wil ik sponsoren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws