Marussia testrijdster Maria de Villota vecht voor haar leven

Vanmorgen mocht Maria de Villota zich voor de eerste keer een testrit maken met de MR-01. Marussia's F1 wagen van dienst. De test verliep zonder problemen tot op het einde. En ondanks het feit dat de wagen is uitgerust met een anti-stall systeem sloeg het noodlot toe wanneer ze de wagen tot stilstand wou brengen.

De wagen stond nog in de eerste versnelling en schoot vooruit. Jammergenoeg recht naar de vrachtwagen van het team die net de laadklep liet zakken. Om 10:00 uur is Maria naar het ziekenhuis gebracht waar ze momenteel nog vecht voor haar leven...

pijnlijke crash

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Quin 15:00
afbeelding van Quin

Heel, heel erg. Op http://audioboo.fm/boos/871249-duxford-f1-crash-eywitness-update hoor je een radioverslag met de klap op het eind, klnkt niet al te best.

Hopelijk voor haar familie/vrienden (en een beetje voor de F1) komt ze er door.

Quin 19:02
afbeelding van Quin

Maria verliest haar rechteroog door dit ongeval: http://www.gpupdate.net/en/f1-news/280891/de-villota-loses-right-eye-in-...

Daar gaat het professioneel racen voor haar, een drama en hopelijk blijft het daarbij.

Kenny 19:32
afbeelding van Kenny

Erg pijnlijk om dit te moeten lezen... En dit net tijdens haar eerste test. Hopelijk komt ze er nog goed uit, ondanks het rechteroog. Het zou trouwens net het anti-stall systeem zijn die het ongeval (deels) veroorzaakte. Als de motor te weinig toeren maakt geeft dit systeem extra gas om de toeren omhoog te jagen. Misschien dat het systeem niet correct werkte.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws