Wolfgang Reip pakt zilveren medaille in 24u van Dubai

24u dubai 2013

Onze Belg Wolfgang Reip reed samen met zijn team een fantastische eerste race in Dubai, de Nissan behaalde een zilveren medaille.

Vier piloten rijden er in de 370Z Nismo met nummer 127, maar onze Wolgang Reip is ongetwijfeld de man met het grootste verhaal. De winnaar van de Gran Turismo 5 wedstrijd heeft zich maandenlang voorbereid op het circuit van Silverstone en mocht dit weekend voor het eerst in een officiële race aantreden, eerste afspraak was de 24u van Dubai.

In Dubai startte Lucas Ordonez als eerste piloot en reed de Nissan op een eerste plek alvorens het stuur over te geven aan Roman Rusinov. Als derde was Reip aan de beurt. Die reed een goede beurt maar kreeg een losgevlogen wiel tegen de wagen waardoor hij de pits in moest. Na een uur werken was de wagen opnieuw raceklaar. Dat maakte de opdracht voor Mark Shulzhitskiy er niet makkelijker op, de Nissan zakte immers terug naar de negende positie. Maar eind goed al goed. Bij het opgaan van de zon reed de Nissan al op een derde positie, kort voor het einde konden ze hun finale tweede positie veroveren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws