En zo begint het terug: Lotus E21 is de eerste

Lotus F1 team

Het Britse Lotus F1 Team heeft zojuist hun wagen voor het seizoen van 2013 voorgesteld. Ze zijn de eerste van alle constructeurs om hun wagen voor te stellen aan het grote publiek. Het Formule 1 circus komt zo stilletjes aan terug op volle toeren.

De wagen is duidelijk een evolutie van de E20 van vorig jaar en heeft geen grote veranderingen. Lotus heeft voorlopig niet voor een vanity-plate gekozen om de getrapte neus te verbergen. Deze vanity plates zijn dit jaar toegelaten om de overgang naar de niet-getrapte neuzen van volgend jaar te vergemakkelijken.

Lees hier ons overzicht Formule 1 2012: Wat te verwachten?. Kijk hier voor een overzicht van de teams en hun piloten en hier voor een opsomming van de kalender en circuits.

Al lijkt de wagen sterk op de E20 uit 2012 zijn sommige onderdelen wel degelijk vanuit niets opnieuw opgebouwd. De ophanging werd opnieuw ontworpen en de nieuwe uitlaat is duidelijk geïnspireerd door Red Bull's RB8. Ook werd er niet zuinig omgesprongen met de rode verf, de bedrijfskleur van sponsor Honeywell.

Kimi Räikkonen is alvast dolenthousiast over de wagen al heeft hij hem nog niet in zijn uiteindelijke versie kunnen rijden. Hij hoopt een betere positie dan vorig jaar te behalen. Vorig jaar werd Lotus vierde in het kampioenschap van de constructeurs.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 13:15
afbeelding van Quin

Vanaf de 31ste is het elke dag wel een lancering of twee :).

Vond de livery van de E20 wat mooier zonder de rode vlakken.

En op zich best logisch dat er nog steeds stepped noses gaan zien. Dat paneeltje dat over de neus kan gezet worden, is niet verplicht + zorgt voor wat extra grammen gewicht.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws