Deze Gallardo GT3 FL2 mag gaan racen

Sinds lange tijd is Lamborghini wat terughoudender in de racerij. Zopas kondigde het merk met de stier in het logo echter aan terug actiever te gaan deelnemen aan de autosport. Zo is er deze Gallardo GT3 FL2, die het begin is van een vijfjarenplan. De wagen is gebaseerd op de recente facelift van de Gallardo.

Hij werd ontwikkeld in samenwerking met Reiter Engineering. Die naam doet misschien niet dadelijk een belletje rinkelen maar het bedrijf houdt zich al sinds 2000 bezig met het ombouwen van Lambo's naar racemachines. Deze Gallardo GT3 FL2 krijgt slijtvaste remmen, een lager verbruik en een verbeterde motorkoeling. Tegelijk slaagden de ingenieurs erin om het gewicht met 25 kg terug te dringen ten opzichte van de vorige Gallardo GT3. Ook maakten ze een nieuwe front splitter en carbon diffusor.

Een koopje moet je niet verwachten, deze Gallardo GT3 FL2 gaat voor 320.000 (excl. BTW) naar haar nieuwe eigenaars. De eerste leveringen beginnen in maart. De gelukkigen zijn de deelnemers van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Endurance Series en het Italiaanse GT3 kampioenschap in Europa en de deelnemers aan de Le Mans Series in Azië.

Deze Gallardo GT3 FL2 mag gaan racen

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws