Volvo gaat ook deelnemen aan V8 Supercars

volvo s60 v8 supercars

De V8 Supercars reeks blijft stijgen in populariteit bij fans en constructeurs. Volvo maakte ook net bekend dat ze gaan deelnemen met de brute reeks in samenwerking met Garry Rogers Motorsport, een team dat er al sinds 1996 bij is.

V8 Supercars zijn licht gebaseerd op bestaande wagens en moeten allen voldoen aan de belangrijkste regel van allemaal: de motor moet een 5 liter V8 zijn zonder turbo of superchargers. Vroeger was de reeks alleen maar weggelegd voor Ford Falcons en Holden Commodore's maar sinds de nieuwe regelgeving kunnen ook andere constructeurs meespelen. Sinds 2013 racen er ook een Nissan Altima en drie Mercedes-Benz E63 AMG's mee.

Volvo neemt nu ook een duik in de Australische sport (die ook events heeft in de Verenigde Staten van Amerika en in Nieuw-Zeeland) met hun S60. Volvo gaat hun eigen 4,4 liter B8444S V8 een update geven in plaats van een van de witte-product V8's te gebruiken die populair zijn in de V8 Supercars reeks.

Ze zullen samenwerken met het Australische Garry Rogers Motorsport team dat momenteel met Holden Commodore's racet en op de achtste plaats in het kampioenschap staat. Met steun van Polestar - die momenteel met S60's meedoen in het Swedish Touring Car Championship - hopen ze goede resultaten te boeken.

Volvo is het tweede fabrieksteam dat zal meedoen met de V8 Supercars reeks onder de nieuwe regelgeving na Nissan met hun Altima.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:11
afbeelding van Techno Patat

'Vroeger was de reeks alleen maar weggelegd voor Ford Falcons en Holden Commodore's'

Ik meen me een filmpje van een jaar of 4 terug te herinneren van die serie waarin het VOL reed van de C63 sedan's, M3 Sedan, E39 M5, E63 55i, ... Ik had daar ton een spel van ook :p!
De enige regels waren vroeger toch: Sedan (dus 4 deuren) en een V8? Voor de rest: tirez votre plan? Of is dat een andere reeks?

Wel een toffe reeks overigens! Dit is voor mij wat vroeger het DTM was, aangepaste auto's, dicht racen en veel pk's :D!

Techno Patat 21:13
afbeelding van Techno Patat

Het zal een andere V8 serie zijn dan, ik zal het spel nog eens opzoeken :-)!

Techno Patat 21:21
afbeelding van Techno Patat

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws