Allan McNish hangt zijn helm aan de haak

allan mcnish stopt ermee audi wec 2014

Huidig World Endurance Championship kampioen Allan McNish stopt ermee. De Audi piloot stopt nu op het hoogtepunt van zijn carrière, onder andere voor persoonlijke redenen.

Allan McNish (44) is al sinds jaar en dag een bekende Audi piloot in het World Endurance Championship en pakte dit jaar samen met Tom Kristensen en Loic Duval nog de wereldtitel in Shanghai. De Britse piloot zal dus geen deel uitmaken van het 2014 Audi WEC team.

McNish is blij dat hij nu kan stoppen nu dat hij bereikt heeft wat hij wou, onder andere het wereldkampioenschap. Volgend jaar zullen er ook een hoop nieuwe regels in voege treden, en die moeite wilt de Brit er niet meer insteken. Hij wil zijn focus leggen op andere dingen, zoals management en televisie, maar ook persoonlijke redenen speelden mee in zijn beslissing.

Hij won in totaal driemaal de 24 Uren van Le Mans, driemaal de Amerikaanse Le Mans Series en meerdere keren wedstrijden in de US Sportscar Classics op zowel Road Atlanta als Sebring. In 2002 reed hij ook voor Toyota in de Formule 1 maar slaagde er niet in om punten te bemachtigen.

Het verlies van McNish is ongetwijfeld een zware klap voor Audi, want de Brit was een uitstekende piloot die uitblonk in moeilijke delen waarin veel tijd moest worden ingehaald.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws