Michael Schumacher gewond bij skiongeval

schumi gewond skiën

Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher raakte vandaag 'ernstig gewond' bij een skiongeval in de Franse alpen. Hij is met een helikopter naar het ziekenhuis van Moutiers gebracht.

Michael Schumacher was aan het skiën in Meribel, Frankrijk, waarbij hij gewond raakte aan het hoofd. Hij is in allerijl naar het ziekenhuis van Moutiers gebracht maar meer details zijn er voorlopig nog niet beschikbaar. Het kan alles zijn van een schaafwonde tot iets veel erger dus, maar we wensen hem alvast veel beterschap. Zodra er meer details beschikbaar zijn zullen we dit artikel updaten.

Het is nog niet bekend of de ex-F1 piloot op of naast de piste aan het skiën was.

Update: Volgens Christophe Gernignon-Lecomte, directeur van het resort, was Schumacher in lichte shock maar bij bewustzijn. Hij was aan het skiën met een helm maar viel met zijn hoofd op een rots.

Update 23u00: Het management van Michael Schumacher bevestigt de berichten dat Schumi in coma ligt met een zwaar hersentrauma.

Update 10.50: Schumacher onderging afgelopen nacht een operatie aan zijn schedel.

Update 11u00: Start van persconferentie rond de toestand van Schumacher.

Update 11u30: Artsen: we proberen tijd te winnen

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 13 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Yeelen 17:40
afbeelding van Yeelen

Schumacher, blijf bij je leest?

Laten we hopen dat het niet te ernstig is.

Sven 17:51
afbeelding van Sven

Alsof hij in zijn vrije tijd niet mag doen wat hij wil. Wat doet hij tegenwoordig van job, eigenlijk (voor zover die nog moet werken)?

Techno Patat 18:47
afbeelding van Techno Patat

Hij mag doen wattem wil. Maar een extreme sport was zijn job, en naar wat ik gehoord had was 'em buiten piste gaan spelen. Met de huidige enorme sneeuwval van de laatste weken had hij toch echt beter moeten weten...

Net als zovelen eigenlijk die het doen. Ik snap het eerlijk gezegd niet, je hoort heel veel van ongelukken buiten de piste en toch blijft iedereen het doen? Maarja, ieder z'n leven...

Quin 18:50
afbeelding van Quin

Hij heeft ook eens zwaar ongeval gehad met moto, niet?

Ik denk dat de grenzen opzoeken er gewoon in zit bij die mensen. En maar goed ook, anders zou je nooit in de F1 kunnen rijden.

Kevin 20:10
afbeelding van Kevin

Ja, ze hebben het net opt nieuws gezegd. Met zijn motor ongeval heeft hij een ruggewervelletsel en ribbreuk opgelopen.

Wens hem alvast veel beterschap, zotte sporten zal hij wel blijven doen denk ik :)

Dequal 23:05
afbeelding van Dequal

Hij zit momenteel in een coma en in levensgevaar, aldus persbericht van daarnet. Gaat van kwaad naar erger... :(

Mesoerrie 23:22
afbeelding van Mesoerrie

Gohja voort zelfde geld stak hij morgen de straat over en werd hij overreden, of viel ie van de trap. Die mens heeft altijd gedaan wat hij graag deed (lees: risicovol), maar wist wel altijd waar hij mee bezig was, althans daar ben ik ten volle van overtuigd.
Hopelijk gaat het snel beter met hem en houdt hij niets over aan dit ongeluk.
Wel redelijk frappant dat hij nu al 2x ernstig gewond raakte bij een van zijn hobby- of nevenactiviteiten, terwijl hij jarenlang over circuits scheurde aan meer dan 300km/h.

Dequal 23:43
afbeelding van Dequal

Haha, doet me denken aan Antoni Gaudi die domweg werd overreden door een tram en daarmee de Sagrada Familia niet verder kon laten afwerken of Le Corbusier die gewoon verdronken is in de Middellandse Zee na een hartaanval.

Als het je lot is, kan je er niet veel aan doen jammer genoeg. It is what it is, en je kan enkel hopen dat hij er door komt maar vrees er voor.

Techno Patat 07:02
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad! Al blijft het het lot tarten, ik hoop toch godver hard datter der volledig doorkomt! Hij zocht de limieten op, maar wel in een auto die gebouwd is om mensen levend van hun fouten te halen. Een voormalig piloot (sla me dood wie, ik weet et niemer) zei eens: Als Schumacher in mijn tijd racete was hij al 7x dood geweest! Dan is naast de piste gaan bij groot lawinegevaar nog iets anders in mijn ogen...

Niemand verdient dat, en zo een icoon van een kerel al zeker niet. Het is dankzij hem dat ik de formule 1 volg, ik heb met veel plezier zijn terugkomst bij MB gevolgd en ik had gehoopt dat hij nog veel voor de sport mag doen!

Quin 08:14
afbeelding van Quin

Bij mij was z'n dominantie net de reden dat ik F1 een paar jaar niet meer bekeken heb ;).

Om 11u is er terug een persbericht trouwens. Ik hoop dat er geen schade is, want het klinkt allemaal zo negatief.

Dequal 11:31
afbeelding van Dequal

Beetje context aanpassen: hij zat op 20 meter naast de officiële piste, zo wat de ruimte tussen twee pistes, hij zat tussen de bomen ook dus heeft niets meer met lawines te maken. En zijn zoveel skiërs die op die stukken tussen de pistes eventjes off-piste gaan, ik zelf ook. Shit happens.

Techno Patat 11:37
afbeelding van Techno Patat

Dat vermelden ze dan wel niet in de media -.-! Gewoon een domweg spijtig ongevalleke dus :(?

Dequal 11:41
afbeelding van Dequal

Gisteren gelezen in Frans artikel en ik ken de regio daar ook wel wat, ben er ook al gaan skiën.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws