Bernie Ecclestone verlaat F1 Management bestuur

ecclestone stapt af van functie

Bernie Ecclestone verlaat Formula 1 Management, een direct gevolg van zijn gerechtelijke problemen in Duitsland.

Zo lijkt het einde van het Ecclestone era er stilletjesaan aan te komen. De miljardair laat wel nog weten dat hij de dagelijkse beslissingen zal nemen binnen Formula 1 Management. Hij zal echter geen grote contracten of beslissingen meer kunnen nemen.

Zowel Ecclestone als de rest van de raad van bestuur kwamen overeen dat hij nog steeds de day-to-day taken zal uitvoeren maar dan onder sterker toezicht van de rest van het bestuur. De beslissing komt er vanwege zijn gerechtelijke procedure in Duitsland waar hij in staat van beschuldiging is gesteld wegens omkoping.

Bernie Ecclestone zou in 2006 de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky van de Bayern Landesbank voor $33 miljoen hebben omgekocht. Volgens de procureurs zou hij dit gedaan hebben opdat Gribkowsky geen 'domme dingen' zou doen waardoor de Britse autoriteiten een belastings-onderzoek zouden openen tegen de multimiljonair.

Ecclestone staat al 4 decennia lang aan het hoofd van de Formule 1 en heeft er het grootste deel van zijn fortuin mee opgebouwd. De man is fel bekritiseerd maar zonder hem zou de Formule 1 zeker niet zo groot zijn als nu.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws