NASCAR teambaas Gene Haas wilt ook een F1 team

gene haas wilt een formule 1 team

Gene Haas, eigenaar van Haas Automation en van NASCAR team Stewart-Haas Racing, heeft zin om een F1 team op te richten, zo deelt hij mee in een persbericht.

De bekendmaking van Haas komt er als een reactie op de vraag van de FIA vorige maand om meer teams in de populaire maar peperdure sport te krijgen. Hiervoor werkt hij samen met Guenther Steiner die vroeger nog technisch directeur was bij Red Bull en Jaguar Racing. Meer details zijn er voorlopig nog niet bekend terwijl het team door het evaluatieproces van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) gaat. Als er zich geen problemen voordoen zou het team al vanaf 2015 mee kunnen strijden om het wereldkampioenschap onder de naam "Haas Racing Developments".

Haas is momenteel mede-eigenaar van Stewart-Haas racing, een NASCAR team sinds 2009 dat in 2011 nog het rijderskampioenschap kon bemachtigen met Tony Stewart achter het stuur van de Bass Pro Shops/Mobil 1 Chevrolet SS.

De laatste nieuwe teams in de Formule 1 dateren van 2010 toen Hispania, Virgin Racing en Lotus Racing (niet te verwarren met het huidige Lotus F1) werden toegelaten. Het laatste Amerikaanse F1 team is ondertussen al geleden van 1986 met Team Haas, opgericht door Teddy Mayer en Carl Haas (die toevallig genoeg niet verwant is aan Gene Haas).

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws