Formule 1: Ook Red Bull, Caterham, Mercedes en andere bekend

f1 red bull en andere

Na McLaren en Ferrari was het de beurt aan Sauber, Caterham, Red Bull, Torro Rosso, Mercedes en Force India om hun nieuwe bolide voor komend seizoen voor te stellen.

Sauber

De Sauber kaapte vorig jaar ook al onze prijs van mooiste wagen op het grid en dit jaar lijkt hij daar terug mee aan de haal te gaan. Het voornamelijk zwarte kleurenschema bleef grotendeels ongewijzigd, en dat vinden we helemaal niet erg. Opvallend zijn de kleine (in vergelijking met de rest) sidepods.

Torro Rosso

Het tweede team van Red Bull, Torro Rosso, kiest voor de inmiddels infameuze penisneus. Ondanks de neus lijkt deze wagen wel veel interessante details te hebben zoals ook de kleine sidepods en de extra koeling onder de luchtinlaat van de motor. Echter, mooi maakt hem dat nog altijd niet.

Red Bull

Bij Red Bull hopen ze voor de vijfde keer het wereldkampioenschap binnen te halen met hun sterpiloot Sebastian Vettel. De RB10 gaat op een eigenwijze manier de nieuwe regels tegemoet en kiest voor een soort balk die van de neus naar beneden loopt. In die balk zien we constructie die lijkt op een ordinair blikje frisdrank, een nieuw staaltje van Adrian Newey's genie?

Caterham

Caterham slaagt met de C05 een compleet andere weg in dan de rest van de teams (nuja, afgezien van Lotus hun dubbele penisneus). We snappen nog niet helemaal wat er aan de gang is met hun constructie, maar dat het er origineel uitziet, dat hebben we al lang door. Nu nog hopen op degelijke prestaties.

Mercedes

Mercedes kiest net zoals Caterham ook niet voor de penisneus maar maakt er eigenlijk best iets indrukwekkend en gedetailleerd van. Zo lijken twee van de drie grootste teams voor een lage, brede neus te gaan. Enkel Red Bull gaat van de groten dus voor de fel bekritiseerde penisneus. Er lijkt wel nog een plaat over te zitten, dus dat hij nog kan veranderen voor de eerste race lijkt ons zeer plausibel.

Force India

Force India gaat wel heel ver in de lange, smalle neus. Net iets te ver als je het ons vraagt. Zouden ze dat ding ook censureren als het op tv komt?

Williams

Officieel is het nog niet, maar toch is er al een foto van de Williams gelekt op het internet.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 22:32
afbeelding van Quin

De Mercedes mag zeker de mooiste genoemd worden. Geen bruuske gljbaan en belangrijker, geen fallus :).

Die Caterham is wel het toppunt van alle getoonde bolides, wtf

Kevin 09:39
afbeelding van Kevin

Mercedes is inderdaad een vande mooiere bolides voor 2014. Al vind ik dat Red Bull ook niet zo lelijk is. Voor de rest weet ik echt nog niet goed wat ik van al die neuzen moet denken... Het ziet er maar enorm vreemd uit in ieder geval...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws