Formule 1 nog nooit zo populair in Amerika

f1 amerika populair

Alhoewel wereldwijd het Formule 1 televisiepubliek met 50 miljoen kijkers vermindere was de sport nog nooit zo populair in Amerika als nu.

In de Verenigde Staten van Amerika daarentegen steeg het aantal TV F1 kijkers maar liefst van 1,7 naar 11,4 miljoen, een serieuze verbetering die onder andere toe te schrijven valt aan de move van Speed naar het grotere televisiestation NBC.

De wereldwijde daling van het aantal F1 televisiekijkers valt te wijten aan het niet competitieve einde van vorig seizoen en het feit dat de uitzendingen in grote marken zoals China en Frankrijk van de publieke televisie zijn verhuisd naar betaal- of regionale zenders.

De televisierechten maken zoals bij de meeste populaire sporten een groot deel uit van de inkomsten. Het terugvallen van het aantal kijkers betekent dan ook minder geld om uit te delen aan de teams. Zouden de dubbele punten een oplossing zijn voor dit probleem?

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:55
afbeelding van Quin

Het legt er hem ook toe aan dat 2014 interessant seizoen kan zijn voor nieuwe kijkers. Met de nieuwe reglementen wordt het zeer experimenteel seizoen, dus verwacht ik ook verschillende winnaars.

Aan de andere kant is het zeer jammer dat de F1 zo aan het downsizen is. Bij de test in Jerez bijvoorbeeld kwamen de GP2-wagens binnen 1 seconde van de tijden van de huidige F1-bolides, vind ik niet echt goede evolutie. Dit jaar wordt ook het eerste in 5 jaar dat ik niet naar Spa ga om te gaan kijken. Met de lelijke wagens + minder geluid wacht ik maar een jaartje af ;).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws