Alguersari en Bird ook naar de Formula E

alguersari en sam bird

Virgin Racing maakte juist bekend dat ze ex-F1 piloot Jaime Alguersari en GP2 ster Sam Bird in dienst zullen nemen als piloten voor hun Formula E team.

Alguersari was eerder al piloot bij Torro Rosso in de Formule 1, hij reed toen twee volledige seizoenen mee met een beste resultaat van 14de in 2011. Hij zal samen met Sam Bird - in 2013 tweede in de GP2 - het Virgin Racing Team vervoegen in de elektrische broer van de F1, Formula E. Daar komen ze onder de leiding van teamdirecteur Alex Tai die vroeger nog Virgin's F1 team onder controle had.

Door deze deal kent de 24 jarige Alguersari na 3 jaar zijn terugkomst naar het racen, zijn enige circuitmomenten sinds 2011 waren in een kart en tijdens het testen voor Pirelli. Bird ziet zijn switch naar de Formula E ook zitten en zegt blij te zijn om deel uit te maken van het eerste seizoen van de elektrische wagens.

"Every child's dream is to race in Formula 1, but I'm looking at other things currently and I have no regrets - I'm very happy with what I'm doing. It's not totally conventional and it's really exciting."

De eerste ronde van de Formule E is voor 13 september in Peking, China.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws