Teams nemen eerste Formula E wagens in ontvangst

donington_delivery_news

De 10 Formula E teams hebben zojuist hun elektrische racewagens in ontvangst genomen in hun splinternieuwe faciliteiten in Donington, Verenigd Koninkrijk.

De eerste levering van de Spark-Renault SRT_01E wagens werd meteen ontvangen in hun splinternieuwe faciliteiten in Donington. Elk van de tien teams krijgt zo een volledig elektrische single-seater die in staat is om snelheden van meer dan 225 km/u te halen. Het 3700m2 grote complex werd afgewerkt in een indrukwekkende tijd van maar liefst 14 weken en zal plaats bieden aan alle teams en de 150 werknemers van de FIA Formula E zelf.

Alejandro Agag, CEO van Formula E, en Kevin Wheatcroft, eigenaar van Donington Park, stelden de tien wagens en het nieuwe complex voor aan de aanwezige belangrijken zoals kersverse piloten Sam Bird en Jaime Alguersari. Agag werd tijdens de ceremonie ook een Renault Zoe overhandigd, want als CEO van een volledige elektrische racing series is het geen slechte PR zet om zelf gezien te worden in een elektrisch karretje.

De nieuwe wagens werden gelanceerd in september 2013 en zijn nu naar 3.000 testkilometers gereed voor de teams. Ze werden ontwikkeld samen met Spark Technology, Renault, Dallara, Williams, McLaren en Michelin. De pre-season-tests zullen 5 juni beginnen op Donington Park en zijn toegankelijk voor het publiek, gehoorbescherming niet nodig.

De eerste van de tien stadsraces is voor september 2014 in Peking, China.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:30
afbeelding van Techno Patat

Indrukwekkend en professioneel dat ze een volledig eigen terrein hebben waar alle teams een werkplek hebben! Kostentechnisch zal het wel veel interessanter zijn dan elk een plek gaan zoeken...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws