Deze Volkswagen Beetle sprint naar 100 km/u in 2,1 sec!

beetle-grc-2

In de aanloop van de Red Bull Global Rallycross dit weekend stelt Volkswagen deze Beetle GRC voor, een Volkswagen op steroïden.

Beginnen met belangrijkste: een 1.6 TSI viercilinder onder de kap met niet minder dan 544 pk. Geen idee of die het langer dan 100 kilometer uithoudt...

Dat blok is gekoppeld aan een zestraps sequentiële versnellingsbak en vierwielaandrijving. Daarmee sprint hij naar 100 km/u in amper 2,1 seconden. Ongelooflijke specificaties.

beetle-grc-2

En dat die specificaties zo wild zijn, was te verwachten als je de Beetle van op afstand bekijkt. Volledig uitgebouwd met lagere bumpers, dikke wielkasten, gigantische spoiler achteraan, nieuwe motorkap met luchthapper, 17-inchers en Yokahoma-banden.

beetle-grc-2

Dat ze bij VW trots zijn op deze wagen bevestigde de directeur van Volkswagen Motorsport Jost Capito, “After Volkswagen of America’s impressive start on the rallycross scene with the Polo, the launch of the new Beetle GRC rallycross car represents the next major milestone. The Beetle boasts a unique appearance and state-of-the-art technology. It will sweep fans off their feet.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 08:50
afbeelding van Rob

Op een één of andere manier heb ik altijd een zwak voor race Beetles....
Zo ook deze, moddervet ding.

Favoriet is nog steeds de Beetle RSi voor mij, geweldig ding:
http://www.conceptcarz.com/view/photo/10645,3077/2000-Volkswagen-Beetle-...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws