Loix pakt negende overwinning in Ieper

loix wint rally van ieper 2014

Freddy Loix en Johan Gitsels pakten gisteren met hun Skoda Fabia S2000 hun negende overwinning op de vijftigste Rally van Ieper na intense gevechten met de Nederlandse Kevin Abbring.

Elk jaar opnieuw in het begin van de zomer maken de ideale fiets- en wandelwegen in en rond Ieper zich op voor een van de bekendste rally evenementen in Europa, de rally van Ieper. Van op de Kemmelberg tot in het Franse Linselles tot ver achter Poperinge kon je de ploffende en brullende rallywagens horen, zoals het moet.

Alhoewel Kevin Abbring het merendeel van de wedstrijd domineerde werd hij zaterdagnamiddag in de steek gelaten door de mechaniek van zijn Peugeot 208 T16, daardoor kon Loix toch nog naar de overwinning rijden met een tijd van 2:43'13"7. De tweede plaats was voor Cédric Cherain - André Leyh met + 1'09"9 in hun Ford Fiesta R5 en de derde voor Sepp Wiegand en Frank Christian met + 2'14"2, ook in een Skoda Fabia S2000.

In de ERC (European Rally Championship) Junior klasse ging de trofee naar Stéphane Lefebvre achter het stuur van zijn Peugeot 208, die bereikte de finish in Hollebeke zelfs met een open (tegen de voorruit) geklapte motorkap. De Colin McRae Flat Out trophy werd terecht uitgereikt aan de jonge Nederlander Kevin Abbring, die zonder zijn motorproblemen probleemloos zou zijn gewonnen.

Skoda Motorsport bevestigde al dat Loix volgend jaar terug aan de start zal verschijnen voor zijn tiende overwinning te claimen.

Autofans was er bij, en onze fotospecial volgt nog!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws