Heikkinen wint rallycross in Mettet

Rallycross-mettet-2014-Heikkinen-wins

In de Belgische WK-manche van het rallycross-gebeuren was de Fin Toomas Heikkinen de sterkste. De Belg Filip Baelus won de Touringcar klasse in zijn Volvo C30.

Voor de start van de races was de Noor Peter Solberg de leider van het klassement. Ook in Mettet liet hij zijn klasse zien en duelleerde hij met Heikkinen. Solberg kampte echter met pech (een defecte ophanging aan zijn rechterachterwiel) en moest ook plek twee en drie in de finale aan andere twee Scandinaviërs laten.

Timmy Hansen en Johan Kristoffersson haalden hun voordeel uit de pech van Solberg. Solberg behoudt wel de leiding in het klassement met 125 punten, met achter hem de Let Reinis Nitiss (122 ptn) en Heikkinen (117 ptn).

Voor de Belgen zat er weinig goed nieuws in de Supercar klasse. François Duval wer met zijn Volkswagen Polo pas 17e in de kwalificaties en zette daarmee de beste Belgische prestatie neer.

toch een belgische winnaar

Toch kon het publiek (zowat 25.000 toeschouwers) zich verheugen op een Belgische winnaar. In de Touringcar klasse won de eerder onbekende Filip Baelus met zijn Volvo C30. De S1600 categorie werd gewonnen door de Let Janis Baumanis met een Renault Twingo.