Eerste keer in zes jaar dat noch Alonso, Vettel, Button of Hamilton op het podium stond

daniel-ricciardo-spa-2014-belgium-gp

Afgelopen bewogen Belgische Grand Prix Formule 1 was de eerste keer in meer dan zes jaar dat er geen Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel noch Jenson Button op het podium stond.

De laatste keer dat zoiets gebeurde was in Hongarije, zes jaar geleden, toen Kovalainen, Glock en Raikkönen de drie trapjes mochten betreden. Sindsdien stond er altijd een van de andere wereldkampioenen mee op, tot nu. Gisteren viel na een bewogen race de eer aan de Australische Daniel Ricciardo (Red Bull Racing), Nico Rosberg (Mercedes) en Valtteri Bottas (Williams).

Raikkönen strandde na een schitterende rit op de vierde plaats maar moest dankzij zijn abominabele Ferrari landgenoot Bottas laten voorgaan. Vettel kwam net achter Kimi terecht gevolgd door Button en Alonso.

De race zelf werd gedomineerd door Nico Rosberg zijn - misschien opzettelijke - crash tegen teamgenoot (en op dit punt ook grootste rivaal) Lewis Hamilton. Rosberg voerde in Les Combes op ronde 2 een controversieel manoeuvre uit waarbij hij Hamilton een platte band en wat andere brokstukken opleverde waardoor de Brit in ronde 39 al moest stoppen.

Volgens Hamilton - en woedende team manager Toto Wolff - deed Rosberg het opzettelijke om zijn punt te bewijzen. Het is geen vraag meer of de ketel echt gaat overlopen bij hun twee, maar wanneer.

De volgende race is in Italië op het legendarische Monza 7 september.

gp f1 results spa belgium 2014
Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:32
afbeelding van Quin

Vind het maar amateuristisch van de leiding van Mercedes GP dat ze direct na de race Rosberg aan de schandpaal nagelen. Als ze dat eerst binnenshuis hadden besproken, had Hamilton niet terug geweend tegenover de pers en was dit gewoon een racing incident.

Ik denk dat er ook geen fout was, maar gewoon een racing incident. Dom van Rosberg om in ronde 2 van 44 de race al proberen te winnen, maar voor zover niets meer aan de hand.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws