Elektrisch voertuig doet intrede in Dakar-rally

acciona-100procent-electric-dakar-2015_04

Voor het eerst in 37 Dakar-edities zal een elektrisch voertuig verschijnen aan de start van deze woestijnrally. Daarmee zet de elektrische auto de eerste zichtbare stappen in de wereld van de rallysport.

Winnen is niet de focus van het team, wel willen ze de rally uitrijden en de finish bereiken. De wagen werd door een Spaans Acciona-team gehuuurd bij een bedrijf gespecialiseerd in elektrische buggy's. Acciona zelf is een bedrijf begaan met duurzame energie en duurzaam bouwen.

300 km rijden

Een 220 kW sterke elektromotor weegt slechts 80 kilogram en is in staat om de wagen gedurende 300 km op ruw terrein aan te drijven. De energie komt van 140 kWh sterke accu's. De wagen neemt deel in de T1 NRJ Energies Alternatives-klasse, een categorie die door de organisatie in het leven werd geroepen om groene initiatieven een boost te geven.

Hoe het opladen van de accu's wordt geregeld in de woeste gebergten en woestijnen in Zuid-Amerika is ons niet helemaal duidelijk. Wel vertelt het team dat er 4 packs aanwezig zullen zijn, die elke 250 km gewisseld worden. De wagen is intussen voorbij de technische controle van de Dakar-rally en zet koers naar Zuid-Amerika.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 14:35
afbeelding van Adriaan

Het opladen van die batterijen, simpel: http://dutrypower.be/uploads/SDMO%20R550C3_otb.jpg

Monteer zo een ding op een vrachtwagen, en je kan on the road de 3 andere batterij pack's opladen. Groen kan je dat niet bepaald noemen, maar het is het idee dat telt zeker. En ze moeten ergens beginnen denk ik dan...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws