Red Bull, Ferrari en McLaren vragen FIA om F1-motoren te 'ontvriezen'

f1-engine-frozen

Dat Mercedes het F1-kampioenschap domineerde is een understatement. Het vernielde gewoon de concurrentie. Die tegenstanders hebben aan de FIA gevraagd dat ze hun motoren mogen aanpassen om terug op gelijke tred te komen.

Dus jij dacht dat de F1 het summum is van automobiel kunnen? Denk maar opnieuw. Want de koningsklasse van de racerij heeft zoveel regeltjes dat elke advocaat er opgewonden van wordt. Neem nu de motoren. De pas ontwikkelde V6-motoren met turbo waren nog maar pas klaar, of ze werden 'bevroren' door de FIA. In mensentaal: teams mogen de torretjes niet meer verder te ontwikkelen.

Een ingreep die de F1 betaalbaar moet houden (want zo zijn alle teams gelijk). Er is echter één probleem, Mercedes heeft zo'n geweldige motor ontwikkeld, dat de andere teams die gebruik maken van Renault-, Ferrari- en Honda-motoren met ongelijke wapens strijden. Daarom dat Ferrari, McLaren en Red Bull dan ook vragen aan de FIA of ze niet even hun motoren mogen aanpassen (lees: alle ideeën stelen van Mercedes). Een idee waar Mercedes het natuurlijk niet zo warm van krijgt.

Nu is het aan de FIA om uit te maken of ze ingaan op de vraag van de teams.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Waxweazel 11:48
afbeelding van Waxweazel

Waar is de tijd dat men nog tijdens het seizoen een nieuwe experimentele motor konden ontwikkelen en inzetten in een race midden in het seizoen ..
Met die experimentele motor iedereen voorbij vliegen in de ene race, maar op een ronde of 5 van het einde ontploffen ze ! :p

Zulke tijden willen we terug !
Spanning verzekerd, veel meer druk op de technici en ontwikkelingsteam.

Kevin De Smet 10:50
afbeelding van Kevin De Smet

Het is werkelijk schrijnend.

Quin 13:06
afbeelding van Quin

Ondertussen kunnen ze dit door een maas in de regels wél terug doen. Blijkbaar was er geen einddatum op de homologatie van de motoren gezet, zodat de motoren vrij kunnen aangepast worden.

Maar nog het meest idiote is dat dit voor bestaande motoren is en dus niet voor de nieuwe motor van Honda :-/. Dus als zij niet preseteren in het begin van het seizoen, kunnen ze het voor dit jaar al op hun buik schrijven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws