Punch Powertrain behaalt derde plaats in Abu Dhabi

solar team punch powertrain abu dhabi adsc

Het Belgische team uit Leuven haalde met hun Indupol One de derde plaats tijdens de Abu Dhabi Solar Challenge, de eerste wedstrijd van zijn soort in het Midden-Oosten.

De race liep over vier dagen waarin de studenten meer dan 1.200 kilometer moesten afleggen in de woestijn. Het team bleef heel de race voorin met enkele nauwe gevechten om de tweede plaats maar nam uiteindelijk genoegen met een verdiende derde plaats. De race begon met een qualificatie op het Yas Marina Formula One circuit en eindigde met een parade op het World Future Energy Summit.

De wagen kan topsnelheden halen van 130 km/u maar kon dankzijk de snelheidslimieten in de oliestaat niet sneller dan 100. Het team van Campus Groep T, een onderdeel van de KU Leuven hield niet alleen acht andere deelnemers achter zich, het kwam zelfs als eerste vierwieler over de eindstreep. De race werd gereden met dezelfde wagen waarmee de studenten in 2013 nog zesde werden bij het 'officieuze wereldkampioenschap' in Australië.

solar team punch powertrain abu dhabi adsc

Een welverdiende overwinning voor het team en motivatie genoeg om de nieuwe wagen - die zal debuteren op de World Solar Challenge in Australië - nog beter te maken. De WSC loopt van 18 tot en met 25 oktober en gaat van Darwin naar Adelaide.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin De Smet 14:57
afbeelding van Kevin De Smet

Mooi, maar toch blijf ik het een beetje wat spelen in de zandbak vinden. Punch, neem het serieus or get out...maar kan men ooit realistisch gezien op een gelijk niveau meespelen met de Duitse fabrikanten van aandrijflijnen? Dat lijkt me inderdaad mogelijks eens onbegonnen missie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws