Eerste beelden Mercedes-AMG GT3

amg_gt3_first_images_2

Zijn debuut krijgt hij volgende week in Genève, maar intussen heeft Mercedes een aantal foto's vrijgegeven van hun shoot op het circuit van Estoril in Portugal.

De officiële onthulling laat niet lang meer op zich wachten nu we op één week van het salon in Genève staan. In de aanloop daarvan heeft Mercedes wat beeldmateriaal vrijgegeven van hun nieuwe Mercedes-AMG GT3.

De foto's zijn gemaakt op het Estoril circuit in Portugal, en ze geven ons al een prima idee van hoe de opvolger van de SLS AMG GT3 er gaat uitzien.

De basis is natuurlijk de Mercedes-AMG GT die na een flinke tijd in de windtunnel een meer aerodynamisch koetswerk heeft gekregen - met de nodige luchthappers en een prominent aanwezige achtervleugel als gevolg.

Aan de binnenkant is het alleen race wat de klok slaagt, en valt onmiddellijk de rolkooi, de kuipstoelen en het sportstuur op. Andere zaken zijn dan het verdwijnen van de normale tellerpartij door een elektronische en zo goed als alle standaard Mercedes-AMG GT knoppen zijn vervangen door race-gerelateerde bedieningen.

Om ook het gewicht zo laag mogelijk te houden is zoveel mogelijk gewerkt met carbon onderdelen zodat ook het stuur, middenconsole en zetels geen zwaargewichten worden.

Na de nodige testkilometers verwachten we deze Mercedes-AMG GT3 op het circuit in 2016.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws