GP Australië: Mercedes pakt eerste dubbel van het seizoen, Vettel vervolledigt top drie bij Ferrari-debuut

f1australia

Tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen bevestigt Mercedes meteen zijn favorietenrol door met Lewis Hamilton en Nico Rosberg zjin eerste een-twee te scoren. Plek drie ging naar Sebastian Vettel, die daarmee zijn debuut voor Ferrari luister bij zet. De race werd voornamelijk getekend door een deelnemersveld dat al vanaf de start sterk uitgedund werd.

Nog voor 2015 goed en wel begonnen is, tellen we al een groot pak uitvallers. Door het ontbreken van de beide Manor-coureurs, bestaat de startgrid uit slechts 18 wagens. Maar daar blijft het niet bij. Valeri Bottas (Williams) dient verstek te geven wegens rugklachten die hij opliep tijdens de kwalificatie. Ook Kevin Magnussen, de vervanger voor de eveneens geblesseerde Fernando Alonso, krijgt zijn wagen niet meer tot aan de finish na de installatieronde. Als even later Daniil Kvyat zijn wagen ook aan de kant dient te zetten, maakt de Formule 1 toch geen al te beste reclame voor het nieuwe seizoen.

Even later rijden nog maar 13 wagens het Albert Park rond als beide Lotus-coureurs uitvallen bij het geharrewar in de eerste chicane. Hierdoor maakt ook de Safety Car zijn wederoptreden en zorgt dit voor een (minder spectaculaire) herstart. Lewis Hamilton en Nico Rosberg rijden gemakkelijk weg van de rest en worden dan ook niet meer terug gezien.

Nog meer uitvallers

In het gevecht om de ereplaatsen gaat het aanvankelijk tussen Vettel, Massa en Räikkönen. Die laatste ziet zijn kansen echter verdampen als zijn team een pitstop verprutst en zijn linkerachterwiel vergeet goed vast te zetten. Max Verstappen haalt eveneens de finishvlag bij zijn debuut niet. Op het moment dat hij op de negende plek ronddraait, begeeft zijn motor het.

Wie wel de race uitrijdt is verrassend genoeg Jenson Button, die erin slaagt om zijn McLaren voor de eerste keer een raceafstand te laten afleggen, een prestatie op zich. Sauber en Force India doen vertrouwen op na een woelige winter door beide in de punten te eindigen.

werk aan de winkel

De toon is gezet, Mercedes lijkt vooralsnog ongenaakbaar met Ferrari en Williams als dichtste achtervolgers. Voor andere teams is er duidelijk nog veel werk aan de winkel. De volgende race vindt plaats op het Sepang International Circuit in Maleisië op 27, 28 en 29 maart.

Auteur: Auteur: mattnauwelaers
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 09:58
afbeelding van Quin

Vrij saaie seizoensopener gezien, eigenlijk. De overmacht van de Mercs is zo mogelijk nog groter (Toto liet zelfs uitschijnen dat de motor niet op volle kracht was gezet O_o), dus we moeten hopen op leuke strijd tussen Ferrari en Williams voor de podiumplekken.

Je zou wel bijna medelijden beginnen krijgen met Alonso :D. Jaren met een hok van een Ferrari gereden, om dan nu te zien dat ze eindelijk hun zaakjes redelijk op orde hebben. Terwijl hij in (hopelijk) Maleisië moet instappen in een wagen die 6 seconden langzamer is dan de top.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws