Snelheid wordt beperkt op Nürburgring voor bepaalde raceklassen

nurn

De Duitse motorsportbond (DMSB) heeft maatregelen genomen na het ongeval vorige maand waarbij een toeschouwer om het leven kwam tijdens een race op de Nürburgring. Op bepaalde locaties zal de snelheid beperkt worden.

Eind vorige maand vloog tijdens een race Jann Mardenborough met zijn Nismo GT3 het publiek in. Een stevig crash die resulteerde in enkele gewonden en één dode toeschouwer. Reden genoeg voor de DMSB om GT3 en GT4 races prompt te verbieden op de Groene hel. Daar komt de motorsportbond nu op terug. Want de twee raceklassen zijn nog altijd welkom, maar er zullen snelheidsbeperkende maatregelen worden genomen.

Specifiek gaat het over vier sectoren. Nabij Flugplatz (waar het ongeluk gebeurde), Schwedenkreuz en Antoniusbuche mogen rijders niet sneller gaan dan 200 km/u. Op Dottinger Höhe (het lange rechte stuk) wordt de snelheid gelimiteerd op 250 km/u. Via een GPS-systeem zullen de teams gecontroleerd worden op hun snelheid. Overtreden van, levert een fikse boete op.

Tijdelijk?

Het lijkt alvast een tijdelijke oplossing, want op lange termijn wilt de Duitse motorsportbond er voor zorgen dat de Nürburgring veilig is voor coureur en toeschouwer. Wat mogelijk hint naar een aanpassing (lees: het creëren van tragere bochten) van het circuit. Tot dan worden toeschouwers alvast geweerd op bepaalde gevaarlijke punten én wordt het vermogen van de snelste wagens gereduceerd met vijf procent. Het goede nieuws? Het lijkt er alvast op dat de 24 uren op het circuit gewoon kunnen doorgaan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws