GP Bahrein: Ferrari maakt het Mercedes knap lastig, Hamilton verovert toch derde seizoenszege

rosbergraikkonen

Tijdens de eerste nachtrace dit jaar in Bahrein, bood Ferrari wederom knap wat weerstand aan Mercedes. Het was echter Lewis Hamilton die zijn derde zege van het seizoen behaalde, door Kimi Raïkkönen en teamgenoot Nico Rosberg voor te blijven. In de andere Ferrari diende Sebastian Vettel zijn meerdere te erkennen in Valeri Bottas, waardoor hij op een vijfde plek eindigde.

Voor de start van de race kennen twee wagens al technische malheur. Felipe Massa krijgt zijn wagen niet gestart door een elektronisch probleem maar kan later wel aansluiten door te vertrekken vanuit de pitstraat. Veel erger is het met Jenson Button gesteld: tijdens de installatieronde blijken de problemen waar de Brit al heel het raceweekend mee kampt nog niet opgelost. Hij moet zijn wagen parkeren en krijgt de kans niet om van start te gaan in de Grote Prijs van Bahrein.

De Flying Fin is terug

Wanneer de rode lichten doven, controleert Lewis Hamilton zijn wielspin perfect en rijdt zo eenvoudig naar de eerste bocht. Kimi Raïkkönen is ook goed vertrokken en profiteert optimaal van een inhaalmanoeuvre van Nico Rosberg, maar die herovert even later knap de derde plek. Vettel is dan al opgeschoven naar de tweede plaats. De goede start van de Fin is echter een voorbode voor de rest van zijn race. Hij weet ten alle tijden zijn banden goed te beheren en weet zo in de voorlaatste ronde Nico Rosberg voorbij te snellen naar de tweede plek. Sebastian Vettel komt enkele keren in aanmerking voor een plaats op het podium, maar door schade aan zijn voorvleugel vecht hij met Valeri Bottas tot de laatste ronde voor plek vier. Baby Schumi geraakt echter niet voorbij de Williams-rijder. Zijn teamgenoot Felipe Massa weet zich na een knappe comeback toch nog in de punten te rijden, maar gezien de snelheid van de wagen zal hij toch teleurgesteld zijn.

Gevechten in de achterhoede

In de middenmoot tekenen we ook enkele mooie gevechten op. Ricciardo rijdt consistent naar een zesde plek maar blaast zijn derde Renault-motor van dit seizoen wel op net na de finish. Tegelijkertijd rijdt zijn ploegmakker Daniil Kvyat een sterke race en eindigt op een negende plek na als zeventiende van start te zijn gegaan. Voor zusterteam Toro Rosso is het een weekend om snel te vergeten. Voor de derde keer dit seizoen dient Max Verstappen, na een anonieme race, zijn wagen aan de kant te zetten. Even daarvoor had zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr.hetzelfde gedaan. Voor Force India komt Sergio Perez goed uit de verf en rijdt naar een mooie achtste plaats. Ook beide Saubers kenden een goede racesnelheid in Sakhir maar wisten dit niet te vertalen naar een puntenfinish. Tot slot dient ook nog de sterke race van Fernando Alonso (11e) in de McLaren-Honda vermeld te worden. Hij eindigde weliswaar op iets minder dan vier seconden van de punten, maar verklaarde al op de BBC dat dit het laatste puntenloze weekend zou worden. Het lijkt erop dat McLaren-Honda mondjesmaat zijn opmars verder zet.

Zo boekt Lewis Hamilton op alweer een gecontroleerde manier zijn derde zege van het seizoen, maar neemt Ferrari de handschoen maar al te graag op. Voor Kimi Raïkkönen betekent een tweede plaats een enorme boost, terwijl Nico Rosberg zijn zelfvertrouwen allicht opnieuw een deuk heeft opgelopen. De volgende race brengt de rijders terug naar Europa, wanneer ze op 8,9 en 10 mei de GP van Spanje in Barcelona betwisten.

Auteur: Auteur: mattnauwelaers
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 15:28
afbeelding van Quin

Knappe race van Rosberg, vond ik. Was determined om minimum P2 te halen en Hamilton het vuur aan de schenen te leggen. Groot verschil met vorige race waar hij (onterechte) excuses probeerde te zoeken.

Het was betere race dan Maleisië, maar als je de F1 vergelijkt met de MotoGP dit weekend, dan zie je dat er wel het één en ander schort aan de sport :-).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws