Deze RAV4 is rallygek

toyota-rav4-rally-2015_03

Toyota mag dan wel volop bezig zijn met de ontwikkeling van hun Yaris WRC, in Amerika draaien ze uit het niets deze RAV4 in rallytrim uit de machine. Amerika, het land waar zelfs de rallywagens groot moeten zijn...

Wat Ryan Millen bezielde om bij Toyota aan te kloppen voor een RAV4 in rallytrim, daar zijn we niet helemaal zeker van. Want het Japanse merk verkoopt een stuk sportiever speelgoed die als basis kan dienen. Denk maar aan de GT86, de - voor de Amerikaanse markt - Camry en zelfs de Yaris.

Allemaal wat te klein blijkbaar, want de RAV4 bleek de ideale racemachine te zijn voor Millen. Als basis werd een RAV4 LE gebruikt die stevig omgebouwd werd. Zo beschikt de SUV nu over een rolkooi, een opgewaardeerde ophanging en rubber van BFGoodrich. Dankzij een gestript interieur en allerhande lichte spulletjes weegt het rallybakbeest maar eventjes 226,7 kilogram lichter dan voordien.

Dat is nodig, want onder de kap ligt een onveranderde 2.5-liter viercilinder met 176 pk en 232 Nm koppel. Millen zal met de RAV4 Rallywagen deelnemen aan enkele Amerikaanse wedstrijden zoals de Idaho Rally, Prescott Rally en de Mt Hood Rally.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws