Nico Rosberg wint tot eigen verbazing Monaco GP

monaco-f1-weekend-1024x682

Nico Rosberg (Mercedes) won tot zijn eigen verbazing voor de derde keer op rij de Grote Prijs van Monaco. Zijn ploegmaat Lewis Hamilton sloot de race af met frustratie.

De GP in Monaco is dan misschien wel een van de meest prestigieuze, de spannendste is het vaak niet. Zo bleek ook uit de eerste bochten na de start. Hamilton start goed op 1, Rosberg blijft op twee rijden en Vettel sluit ook na de eerste bochten de top drie af.

Het wordt spannend wanneer onze noorderbuur Max Verstappen zijn Redbull wagen tegen de muur kleeft na te agressief rijgedrag ten aanzien van Grosjean, hij zal daarvoor na de race ook worden bestraft. Iets later gaat de gele vlag omhoog en Mercedes haalt Hamilton in de pits voor een nieuwe set banden. Maar een te trage pitstop op een fout moment zorgt ervoor dat Hamilton zijn ploeggenoot Rosberg en de Duitser Vettel moet voorlaten. De drie piloten zullen ook in dezelfde volgorde over de finishlijn rijden.

Rosberg wint tot ieders verrassing, Hamilton is de grote verliezer en Verstappen heeft zijn jeugdig enthousiasme laten zien in deze toch spannende Monaco GP.

Dat Hamilton op de allerlaatste moment het plaatje met de nummer drie omver rijdt met zijn Mercedes, deed ons een leuke race afsluiten met een glimlach.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws