Opel Astra is bijna raceklaar

opel-astra-tcr-296752

Opel is volop bezig met de ombouw van de nieuwe Astra naar aan raceklaar monster. Die moet dan aan de startgrid verschijnen van de TCR Series.

De jongens uit Rüsselsheim hebben altijd een band gehad met de Touring Car-racerij. Zo zetten ze dit jaar de 'oude' Astra OPC in in de TCR Series (een concurrent voor het WTCC kampioenschap). Met de komst van de nieuwe Astra ziet Opel de tijd rijp om een nieuwe racewagen te creëren.

Die zal dus moeten voldoen aan de regels van dat nieuwe kampioenschap. Daardoor zal er een 2-liter met turbo moeten huizen in de race-astra die maximaal 330 pk en 410 Nm levert. Op het circuit zal hij het moeten opnemen tegen geweld zoals de Audi TT Cup, de Volkswagen Golf TCR en de Ford Focus ST. Volgend jaar zou de racevariant van de Astra klaar moeten zijn, op de plaatjes ziet 'ie er alvast lekker sportief uit. Dromen dus van een straatlegale OPC-versie.

opel-astra-tcr-296752
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 08:03
afbeelding van Kevin

Voor de gesloten racefanaten, ik zou de TCR zeker aanraden. Is al een zeer boeiend seizoen geweest, dat alleen maar boeiender belooft te worden. Momenteel domineert Seat er (vanwege het feit dat meer dan de helft bestaat uit Seat). Honda blijft niet ver achter en slaagt er (helaas) vaak in om de Seat te kloppen. Spijtig dat Opel en Ford niet vaak verschijnt op de grid vanwege problemen en de races vaak achteraan uitvecht. Volkswagen is net mee gaan doen in vervanging van de Audi's en Subaru heeft reeds bevestigd dat ze meedoen vanaf volgend jaar. Close-racing, wagens die tegen een stootje kunnen, onder ongeveer dezelfde raceformat dan de duurdere en saaiere (mijn mening) WTCC

Kevin 08:03
afbeelding van Kevin

Reclame gemaakt denk ik :p

Uw reactie