Peugeot stelt 308 Racing Cup voor

peugeot-308racingcup-2015-3

Peugeot is klaar met een opvolger van de RCZ Racing Cup. In september, op het autosalon van Frankfurt, neemt Peugeot deze gloednieuwe 308 Racing Cup mee.

De nieuwe Cup is gebouwd op basis van de 308 GTi, is 1.910mm breed en krijgt 18 inch schoeisel. Achteraan kunnen we niet naast de spoiler kijken die geïnspireerd is op de WTCC series. De herziene bodykit en vele nieuwe materialen zorgen ervoor dat de hele wagen slechts 1.050 kilogram weegt.

Onder de kap schuilt een Frans 1.6 turbo blok dat benzine drinkt, hetzelfde blok als - opnieuw - onder de 308 GTi schuilt. Alleen hebben ze het blok stevig herbekeken waardoor het vermogen met 38 pk stijgt tot 308 stuks. Het blok wordt gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak, te bedienen met paddles achter het stuur.

De wereldpremière is voor binnen enkele weken op het autosalon van Frankfurt. Het eerste optreden op circuit is voor 24-25 oktober op het Paul Ricard circuit in Frankrijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 20:43
afbeelding van Kevin

Hopelijk doet ie vanaf volgend jaar mee met de TCR International series. Zou een zeer schone toevoeging zijn op het nu al zeer leuke startgrid.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws