GP F1 Italië: Hamilton op titelkoers na uitvalbeurt Rosberg

hamiltonmonza1

Na een slechte start van Nico Rosberg en Kimi Raikkonen die even bleef stil staan op de grid, was de vogel al meteen gaan vliegen. Lewis Hamilton bouwde een halve seconde per ronde voorsprong op ten opzichte van Sebastian Vettel en gaf de zege niet meer uit handen. Nico Rosberg, Hamilton's ploegmakker en tweede in de WK-stand, reed tot voor het einde van de race nog op een podiumplek maar zag alle hoop letterlijk in rook opgaan toen zijn motor vuur vatte. Oudgetrouwe Felipe Massa schoof een plaatsje door en behaalde voor Williams zo zijn tweede podium van het jaar.

Na de kwalificatie van de Grote Prijs van Italië werden niet minder dan 168 gridstraffen uitgedeeld. Daardoor werd het startveld nog voor de start goed door elkaar geschud. Maar dat veranderde weinig aan de enige constante dit seizoen: de Brit Lewis Hamilton op pole. Direct nadat de rode lichten op het circuit van Monza uitgingen, schoot hij er als een pijl uit een boog vandoor. Kimi Raikkonen, die vanaf de tweede startplek mocht vertrekken, kende dat geluk niet. Hij bleef zo goed als stil staan op de grid en werd langs alle kanten voorbijgestoken.

Terwijl Hamilton een halve seconde per ronde zijn voorsprong uitbreidde op Sebastian Vettel, mochten beide Lotus-coureurs al gaan douchen. Zij parkeerden hun wagen door technische pech en zagen zo hun goede vorm in België niet bevestigd. Diegene die dat wel kon, was Sergio Perez. De Mexicaan die voor Force India uitkomt, reed op de Autodromo Nazionale di Monza naar een knappe zesde plek en wist daarbij zijn ploegmaat Nico Hülkenberg achter zich te laten. Ook de vier door Red Bull gesponsorde wagens wisten heel wat plaatsen goed te maken tijdens de race maar dit resulteerde uiteindelijk slechts in twee toptien plaatsen, namelijk voor Daniel Ricciardo (8ste) en Daniil Kvyat (10de). De beide McLarens daarentegen waren wederom niet vooruit te branden.

Uiteindelijk kon er niemand nog een vuist maken tegen een soevereine Hamilton en bleef hij Ferrari-rijder Vettel met ruim 20 seconden voor. Daar kon zelfs wat ophef na de race over een te lage bandenspanning niets meer aan veranderen. Nico Rosberg, zijn dichtste belager in de strijd om de wereldtitel, zag zijn titelkansen verder slinken doordat zijn oudere motor het twee ronden voor het einde begaf. Daardoor schoof Felipe Massa uiteindelijk nog door naar een podiumplek. Op deze manier staat de deur naar een derde wereldtitel voor de geblondeerde Hamilton op een kier.

Auteur: Auteur: mattnauwelaers
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 10:20
afbeelding van Quin

Felipe, baby B-). Ik snap soms niet waarom iedereen zo'n lage dunk van hem heeft. Hij is inderdaad niet dezelfde niet meer als voor z'n ongeval, maar hij houdt minstens gelijke tred met één van de talenten op de grid, Bottas.

Daarnaast slaapverwekkende vertoning. Rosberg is kwalitatief gewoon niet sterk genoeg om Hamilton aan te vallen + hij heeft nog alle pech met de wagen.

Red Bull heeft aangekondigd dat ze volgend jaar niet met Renault-engines gaan rijden. Hopelijk krijgen ze een Mercedes onder de kap, dan kan het volgend jaar misschien wat interessanter worden. Red Bull heeft immers nog steeds één van de beste chassis.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws