Mercedes wil Red Bull niet helpen

mercedes_f1_red_bull

Na de race in Monza afgelopen weekend raakte bekend dat Red Bull nog voor volgend seizoen af zou willen van de Renault motoren in hun F1 bolides en dat ze al vervanging zouden hebben gevraagd bij Mercedes. En die laatste heeft dat nu geweigerd. Dan blijft er niet veel keuze meer over ...

Vanaf volgend seizoen zou Red Bull niet meer met Renault motoren rijden, ook al loopt hun contract nog tot eind 2016. Red Bull is daarvoor naarstig op zoek naar vervanging, onder andere bij grote concurrent Mercedes. Veel hoop was er al niet toen Hamilton op de vraag of ze Red Bull zouden moeten helpen antwoordde: "If we're serious about winning the world championship, probably not" maar nu is het ook officieel.

Met Mercedes buiten de mogelijkheden zou de vroegere kampioen moeten gaan aankloppen bij Scuderia Ferrari, al is er nog niet bekend of ze dat ook gedaan hebben. Dergelijk partnership zou wel positief kunnen zijn voor beide teams.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 15:45
afbeelding van Quin

Begrijpelijke reactie, want waarom zou je een competitief team met het beste chassis op de grid ook nog de beste motor (met voorsprong) geven?

Aan de andere kant wel vrij triestig, want zo lijkt 2016 terug een walk-over te worden voor Mercedes. In Monza waren ze 10kph sneller op het rechte stuk dan hun naaste belager, Ferrari, 10 O_o!

KevinDS 16:08
afbeelding van KevinDS

Ze hebben wel een prima zondebokje op deze manier. Red Bull maar klagen over de Renault motoren en McLaren klagen over het Honda blok. Weet je? Als ze het dan toch allemaal zoveel beter weten dat ze dan hun eigen motor ontwikkelen.

Maurice P.P. 08:21
afbeelding van Maurice P.P.

F1 tja,... Red Bull is nogal snel vergeten dat ze met Renault 4 keer op rij de wereldtitel hebben binnengehaald. Nu het, onder andere/hoofdzakelijk, door alle mogelijke beperkingen en idiote reglementeringen, wat minder gaat, wordt alles maar op de motorenleverancier afgeschoven.
Het wordt hoog tijd dat men terug wat meer vrijheid geeft aan zowel de teams, de motorenleveranciers en de bandenfabrikanten om terug wat leven in de brouwerij te brengen.
Nu is het een slaapverwekkende boel.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws