Sebastien Ogier is wereldkampioen WRC 2015

6840_sebogier-australia-2015_002_896x504

Sebastien Ogier (Volkswagen) had na de WK rally in Australië alle reden tot juichen. Behalve zijn zevende overwinning mocht hij ook het WRC-kampioenschap 2015 op zijn naam schrijven.

Ogier startte vrijdag iets minder, al had dat te maken met het feit dat hij als eerste auto het onbewerkte parcours op moest. Hij werkte zich van de achtste plek echter op naar de derde plaats aan het eind van de dag. Zaterdag ging hij dan in duel met Latvala en Meeke, evenzeer Volkswagenrijders. Halfweg de dag leidde Ogier de wedstrijd en die plek heeft hij niet meer afgegeven. Latvala eindigde uiteindelijk tweede, terwijl Meeke na wat pech uiteindelijk terugzakte naar de zesde plaats.

Ogier won dus de race in Australië en is daardoor mathematisch zeker van de eindzege in het WRC kampioenschap. Daarmee pakt hij zijn derde WRC-titel en wordt hij vierde op de lijst van all time winnaars, na Tommi Makinen en Juha Kankkunen, die beide vier WK-titels rally op hun naam hebben. Sebastien Loeb blijft met zijn negen titels nog steeds de onbetwiste nummer één op dat lijstje. Met de zege in Australië stelde Ogier ook de titel voor Volkswagen bij de constructeurs veilig.

vw-polo-wrc-ogier-australia-2015
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws