Ecclestone: 'Nog dit jaar heeft F1 nieuwe eigenaar'

bernie-ecclestone-014

Formule 1 opperhoofd deed gisteren een straffe uitspraak tijdens het conferentie Camp Beckenbauer. Volgens de Brit zou er dit jaar nog een nieuwe eigenaar zijn voor de F1.

Een groot deel van de aandeelhouders hebben zin om hun aandelen van de koningsklasse van de hand te doen. Daardoor is de kans reëel dat de F1 een nieuwe eigenaar zal krijgen. Meer nog, Ecclestone verwacht dat dit nog gebeurd voor het einde van 2015. Momenteel heeft CVC - een investeringsmaatschappij - een meerderheidsbelang van 35,5 procent in de sport. De nieuwe eigenaar zou die willen opkopen, samen met de 5,3 procent aandelen van Ecclestone.

Wie die nieuwe eigenaar wordt is niet helemaal duidelijk. Volgens Ecclestone zijn er alvast drie geïnteresseerde partijen. Bronnen spreken alvast dat Stephen Ross, miljardair en eigenaar van footballteam Miami Dolphins, een grote kanshebber is. Zijn bedrijf RSE Ventures zou dan samen met Qatar Sports Investment zo maar eventjes 40,8 procent van de aandelen willen opkopen. Ongeacht wie de eigenaar wordt (ook een alliantie van Ferrari, Mercedes, McLaren en Red Bull behoort tot de geruchten), Ecclestone (84) hoopt de touwtjes in handen te houden van de F1, dat gaf hij zelf te kennen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws