WSC 15: Opnieuw pech voor studenten uit Leuven

Het Punch Powertrain Solarteam kreeg na hun lekke band en straftijd weer te maken met pech

Het Punch Powertrain Solar Team kreeg na hun lekke band en straftijd weer te maken met pech: een van de drie punten waar het rechter achterwiel aan de wagen bevestigd is, was afgebroken. De studenten verloren tijd op hun concurrenten, maar staan wel nog altijd vijfde in de stand.

Na de straftijd die de studenten gisteren kregen, waren ze vandaag vastbesloten om op te klimmen in het klassement. Maar na 100 kilometer rijden, liep het mis. Tijdens een controlestop in Coober Pedy bleek dat er een probleem was met het rechter achterwiel. Thomas Mertens van het Punch Powertrain Solar Team: “Er is een ‘rod end’ van de ‘swingarm’ afgebroken. Een ‘rod end’ is het connectiepunt tussen het wiel en de wagen. Aangezien dit nu afgebroken is, moeten we het herstellen voor we kunnen verder rijden.”

De herstelling verliep vlot, maar toch verloren de studenten veel kostbare tijd. Hoe de verbinding is afgebroken, is nog niet duidelijk. Na de race zullen de studenten het afgebroken stuk analyseren en onderzoeken wat er fout gelopen is.

Na de lekke band op de eerste racedag en de straftijd die ze gisteren kregen, is dit opnieuw een teleurstelling voor de studenten. Ze hadden gemikt op een podiumplaats, maar dat zal niet meer lukken. Ondanks alle tegenslagen staat de Leuvense zonnewagen nog steeds op de vijfde plaats in het klassement, met 40 minuten achterstand op de universiteit van Tokai. De twee Nederlandse teams strijden morgen voor de gouden medaille. Derde in de stand is de universiteit van Michigan. Met nog 300 kilometer te rijden, zal de zonnewagen morgen de eindmeet in Adelaide bereiken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws