Race of Remembrance is de mooiste race van het jaar

race-of-remembrance_01

Aankomende zaterdag (7 november) gaat de mooiste race van het jaar van start. De Race of Remembrance is een 1.000 km lange uitputtingsslag op het Anglesey circuit in Wales om geld in te zamelen voor Mission Motorsport, een goed doel dat oorlogsveteranen via de racerij helpt te revalideren. Racen voor het goede doel dus.

45 teams bestaande uit professionele coureurs, amateurs en gewonde ex-soldaten zullen het tegen elkaar opnemen in de Race of Remembrance, één van de mooiste en meteen ook één van de raarste races op deze aardbol. 1.000 km moeten ze afleggen over het Anglesey circuit in het noorden van Wales. Al gebeurt dat op een unieke manier. Zo gaat de race van start om 16 uur waarna de de coureurs tot 19 uur de 'duisternis' inrijden. Daarna gaan alle wagens overnachten in een parc ferme en start de race pas terug de dag erna (zondag) om 9 uur 's ochtends.

Tegen 10u45 moeten alle wagens dan richting de pits omdat om 11 uur een herdenkingsplechtigheid begint die een ode brengt aan gevallen militairen. Na die ceremonie mogen alle wagens terug vertrekken om door te racen naar die finishvlag die valt om 15u30.

race-of-remembrance

Poppy Day

De race wordt gereden naar aanleiding van Poppy Day, de dag waarop de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Jaarlijks is dit de zondag die het dichts bij 11 november ligt. Het evenement werd bedacht door Mission Motorsport, een goed doel dat gewonde soldaten terug joie de vivre poogt te geven dankzij de wondere wereld van de racerij en wordt gesponsord door Mazda. Racen als een vorm van revalidatie, hoe kan je dat als Autofan geen geweldig idee vinden?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws