Nederlanders willen F1 weer naar Circuit Zandvoort

zandvoort-circuit-f1

De lokale fractie van de VVD wil de Formule1-liefhebbers weer naar Zandvoort lokken. Een motie daarvoor werd donderdag unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Het historische circuit van Zandvoort is al sinds 1985 uit het F1-circus verdwenen. Dat jaar won Niki Lauda de race. Nu de populariteit van Nederlander Max Verstappen blijft groeien, wil de VVD de race-aangelegenheid weer naar de Nederlandse badplaats halen. Een obstakel kan gevonden worden in de hoge kosten, maar daarvoor is volgens fractievoorzitter Jerry Kramer een oplossing. "Ik hoorde Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, onlangs zeggen; we zijn liever in Sotchi dan in Zandvoort. Die uitspraak 'triggerde' mij, waarom niet én in Sotchi én in Zandvoort. Je zou bijvoorbeeld eens in de vijf jaar de race in Zandvoort kunnen houden en dan de andere jaren op andere circuits'', licht Kramer zijn ideeën toe.

Bij de organisatie van Circuit Zandvoort staan ze alvast te springen om het event weer naar daar te halen. Zij denken de organisatie van de F1-race aan te kunnen en melden dat ze bij de investeringen in de jaren '90 al rekening hielden met een mogelijke terugkeer. Ook is het circuit in het bezit van een testlicentie en is het mits wat bouwkundige moderniseringen zeker Formule 1-waardig.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sracerr 19:16
afbeelding van Sracerr

Haha Mickey Mouse circuit, dat gaat nooit lukken, om maar te zwijgen over de veredelde fietspaden waarover je bij het circuit moet komen. Via de zee dan maar...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws