Nurburgring haalt de snelheidsbegrenzer er terug af in 2016

p1-nurburgring

Racefederatie FIA heeft een plan van Capricorn Nürburgring GmbH goedgekeurd om het Nürburgring-circuit veiliger te maken. Daardoor zouden de snelheidslimieten terug kunnen opgeheven worden, al zal het circuit nooit meer hetzelfde zijn...

De aanpassingen vallen binnen de verwachtingen. Zo zal Capricorn Nürburgring GmbH nieuwe stevigere omheining zetten. Op sommige plaatsen zijn dat FIA-goedgekeurde veiligheidsomheiningen. Daarnaast worden er verboden zones gecreëerd waar je als toeschouwer niet mag staan. Een beetje zoals we het al kennen in de rallywereld.

Ingrijpender zijn de veranderingen aan het circuit. Nee, geen vrees, de Carrousel, Kallenhard en Hohe Acht blijven bestaan. Wel zullen over het gehele circuit 'oneffenheden' (putjes en bulten) worden gladgestreken. Eind deze maand beginnen de werken, in begin maart moet het circuit op punt zijn. Waarna de snelheidslimiet er terug afkan.

Ter herinnering; de snelheidslimiet kwam er na een zware crash in maart dit jaar waar tijdens de VLN Endurance coureur Jann Mardenborough met een Nissan GT-R letterlijk van de weg vloog over een omheining het publiek in. Daarbij kwam één toeschouwer om.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws