Volkswagen trekt Polo R WRC strak voor nieuw seizoen

vw-2015-12-ws-bk1-0214-r3

Het is een handvol om te verslaan in het FIA rallykampioenschap, de Polo R WRC. En Volkswagen plant ook dit jaar dat succes verder te zetten. Met de hulp van enkele subtiele aanpassingen.

Finetuning noemen ze het bij Volkswagen. Logisch ook, want vorig jaar nam Sébastien Ogier de WRC-titel mee naar huis met zijn Polo, net zoals in 2014 en o ja, in 2013. De Polo R WRC is dan ook the car to beat. Vandaar ook de aanpassingen aan de rally-Polo voor dit seizoen miniem zijn.

Zo spreek VW over een versterkt hulpframe vooraan en krijg de gravel-uitvoering van de wagen versterkte dwarsarmen achteraan. Om het rijgedrag op een nog iets hoger punt te krijgen. De motor, die krijgt nieuwe zuigers om de betrouwbaarheid te verhogen. Conform de regelgeving blijft het aantal pk's wel op 318 stuks steken.

Visueel herken je de Polo R WRC 2016 aan de reeks witte strepen die over de carrosserie worden getrokken. Vanaf gisteren kan je het opgefrist exemplaar spotten in de Rally van Monte-Carlo, want het seizoen is weeral van start gegaan voor Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila en Andreas Mikkelsen/Anders Jæger

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws