Is dit wat F1-piloten verdienen in 2016?

salaris-f1-2016

Een afbeelding die circuleert op het internet geeft prijs wat de F1-piloten zullen verdienen aan een jaartje racen in 2016. Dat een overvloed aan nullen gebruikelijk is, dat hoeven we eigenlijk niet te vertellen.

Op geen enkele manier kunnen we bevestigen of de afbeelding de waarheid vertelt (Vettel nam alvast zijn telefoon niet op). Kijken we echter naar de wél officiële cijfers van 2015, dan lijken de lonen van 2016 in lijn te lopen. Waardoor dit wel eens the real deal kan zijn.

Echt of niet, je moet de opsomming eigenlijk met een korrel zout lezen, die korrel wordt gelukkig wel standaard meegeleverd. Zo staat Vettel misschien wel op nummer 1 met 50 miljoen dollar (46 miljoen euro), dat getal was voor zijn eerste jaar bij Ferrari. Vanaf dit jaar verdient hij minstens 30 miljoen dollar (27 miljoen euro) + bonussen. Daardoor staat eigenlijk Hamilton op nummer één, want hij rijft 31 miljoen dollar binnen (28.5 miljoen euro) en kan dat getal doen stijgen tot 41 miljoen dollar (37 miljoen euro). Alonso, die kan ook max 40 miljoen dollar verdienen dit jaar (36.8 mil euro)

Ter vergelijking; Max Verstappen krijgt 650.000 dollar (600.000 euro) om een jaartje plaats te nemen achter het stuur van zijn Toro Rosso. Als je dan ook nog weet dat veel coureurs hun eigen sponsors moeten meenemen...

salaris-f1
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 11:48
afbeelding van Quin

Pure waanzin. Tuurlijk, die kerels hebben bijna geen leven meer en zijn een product van het team waar ze mee rijden, maar er moeten toch grenzen zijn.

F1 zit al paar jaren in slechte financiële papieren en verschillende teams smeken om budget cuts. Als de top coureurs 3/4 van hun loon inleveren, zijn we al een heel eind op weg. Met pakweg 5 miljoen $/jaar kun je wel nog luxueus leven, lijkt mij :-).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws