Electric GT World Series: Racen met de Tesla Model S

electric-gt-world-series_01

Het lijkt er op dat de Formule E niet voor lang meer de enige 100 procent elektrische raceklasse is. In 2017 komt er namelijk de Electric GT World Series, waarbij tien teams het met een Tesla Model S tegen elkaar opnemen op circuits over heel de wereld.

Dat las je goed, vanaf volgend jaar bestaat er een raceklasse uniek voor de Tesla Model S. Al is het - in tegenstelling tot wat je denkt - geen verzinsel van het Amerikaanse merk zelf. De organisatoren van de Electric GT World Series kwamen gewoon tot de vaststelling dat de Model S de beste elektrische wagen op het moment is om mee te racen. Want laat ons eerlijk zijn, 20 Nissan Leaf's die over een circuit zoomen, dat is ook niet echt sexy. Desalniettemin zet de organisatie de deur open voor andere merken om er één groot elektrische festijn van te maken.

Tot dan zullen dus tien teams elk twee Model S' P85+ ter beschikking krijgen (een variant die ondertussen trouwens niet meer bestaat). Die wagens blijven qua aandrijving hetzelfde, maar krijgen wel een race-georiënteerde ophanging, remmen, verbeterde koeling en een lager gewicht. Afgaande op het beeld van Tesla onder doek, kan er ook nog een spoiler vanaf. Het seizoen van 2017 zal 7 evenementen beslaan, in Europa, Amerika en Azië. Specifiek gaat het over races in bijvoorbeeld Barcelona, Donington, Mugello en Estoril.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws