Dit is Red Bull's interpretatie van een 'gesloten cockpit'

redbull-canopy-f12

Het F1-seizoen mag dan het voorbije weekend z'n startschot hebben gekregen, de teams denken ook al volop aan de toekomstige jaren. Belangrijk daarbij is de verplichting van extra bescherming voor de rijder vanaf volgend jaar. Ferrari ging aan het testen met de 'Halo', Red Bull heeft haar eigen interpretatie.

Eerder kwam het bericht al naar boven dat verschillende teams zich achter het idee van Red Bull scharen. Nu we het design hebben gezien van hun 'gesloten cockpit' kunnen we ook een beetje begrijpen waarom. Want waar de 'halo closed cockpit' van Ferrari/ Mercedes een paal vlak voor hun neus plaatst, krijg je van Red Bull een soort van gevechtsvliegtuigraam rondom je gezicht. Enkel een dakje ontbreekt nog.

Fia steekt weer stokje

Desalniettemin ziet F1 racedirecteur, Charlie Whiting, de kans klein dat het systeem van Red Bull volgend jaar ten tonele verschijnt. De FIA heeft het opzetstuk van Ferrari/Mercedes namelijk al goedgekeurd voor 2017 na extensief testen. Red Bull loopt nog wat achter qua ontwikkeling (zo werd het systeem nog nooit getest op circuit) waardoor het ten vroegste tegen 2018 op de startgrid kan verschijnen.

redbull-canopy-f1
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws