Roborace: We zijn weer een stapje dichter bij Terminator's Skynet

roborace-render_02

Trouwe lezers van Autofans zijn bekend met Roborace, de compleet gerobotiseerde raceklasse van de Formule E. De voertuigen, die krijgen stilaan vorm. Door niemand minder dan Daniel Simon, de man achter de voertuigen in de films Tron: Legacy en Oblivion.

Tron: Legacy en Oblivion, twee van de pot gerukte sciencefictionfilms van enkele jaren terug. De man die bij beide films in loondienst was om de voertuigen vorm te geven, steekt nu zijn tijd in de ontwikkeling van de zelfrijdende bolide voor Robotrace. Het is dan ook geen verrassing dat het resultaat er immens futuristisch uit ziet. Door het gebrek aan een chauffeur krijg je letterlijk een raket met vier overkapte wielen. Een raket volgepropt met sensoren, dat dan weer wel.

Het doel van designer Daniel Simon was om schoonheid complementair te maken met aerodynamica en om optimaal gebruik te maken van het gebrek aan een chauffeur. De racewagen zou alvast in staat moeten zijn om 300 km/u te halen. Wederom; zonder een chauffeur. Bedoeling is om tijdens de Formule E wedstrijden ook tijd vrij te maken voor een race tussen deze autonome wagens (Roborace genaamd).

roborace-render_02

Een resem aan ingenieurs die bezig zijn met de ontwikkeling van autonome technologie voor de openbare weg zullen ook meewerken aan deze race. Waardoor er een proeftuin ontstaat voor technologie die geïmplementeerd kan worden naar straatwagens. Iets waar de Formule 1 vroeger sterk in was, nietwaar?

Meer over Robotrace kan je HIER lezen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws