Mercedes domineert 24 uur van de Nürburgring 2016

24hours

Winnen is één ding, maar plaats één, twee, drie én vier innemen... Een straffe prestatie van Mercedes met haar Mercedes-AMG GT3 in een door regen en hagel gedomineerde 24 uur van de Nürburgring het voorbije weekend.

Geen pretje voor de coureurs, de 44e editie van de 24 uur van de Nürburgring die vorig weekend werd verreden. Nog geen vijf rondes in de wedstrijd of een gemene hagelbui zorgde voor een gigantische kettingbotsing waardoor de rode vlag werd boven gehaald. Een vlag die daarna nog zo'n 3 uur bleef gelden. Waardoor het dus eerder de 21 uur van de Nürburgring was het voorbije weekend.

Uiteindelijk waren het coureurs Maro Engel, Manuel Metzger, Bernd Schneider en Adam Christodoulou die met hun Black Falcon Mercedes AMG GT3 de zegen mee naar huis namen. Door een ontiegelijk spannende laatste ronde, waarbij Maro Engel de HTP Mercedes AMG GT3 nog inhaalde van Christian Hohenadel. Stek drie en vier gaan evenzeer naar een AMG GT3.

Belg op 5de plaats

Kijken we voorbij de dominantie van Mercedes, dan zien we op stek 5 Belg Maxime Martin met de Rowe Racing BMW M6 GT3. Bentley stuikte op een 7de plaats, terwijl Nissan met haar GT-R nooit echt een vuist kon maken tegen het Duits geweld.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws