Kia Cee'd TCR is brute race-Koreaan

kia-ceed-tcr

Vergeet het WTCC, want als we deelnemende merken moeten geloven, dan is het TCR-kampioenschap het beste op aarde. Kia, die zetten zich vanaf 2017 ook op de grid, met een opgepompte Cee'd.

Het budgetbroertje van het WTCC kan op veel bijval rekenen. Dat blijkt wel uit de resem aan constructeurs die meewerken. Zo heb je al Volkswagen, Seat, Honda, Opel, Peugeot en onafhankelijk Subaru en Alfa Romeo. Vanaf volgend jaar dient een nieuwe rivaal zich aan, want Kia gaat zich in de strijd moeien.

Daarvoor stuurt het een Cee'd naar Australische racespecialist STARD. Die bouwen de hatchback om naar een potente TCR-machine. Dat dit er bruut uit zien, dat blijkt alvast uit de beelden. Even wat regeltjes van het TCR? Onder de kap maximaal 330 pk, maximale breedte van de wagens is 1,95 meter en in totaal mogen ze 90.000 euro kosten.

De Cee'd TCR moet klaar zijn in september en op het circuit verschijnen in 2017.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 13:50
afbeelding van Kevin

nice, nice, nice , nice , NICE :) Volg de TCR al van begin en vind dit echt veel leuker om te zien dan WTCC. Dus laat maar komen een merkske meer. Da maakt de fun van het kampioenschap alleen maar leuker. Hopelijk word het alleen meer een hit dan veel merken. Want er rijden een paar Volkswagens rond, 1 team met een Opel en die zie je niet vaak, Peugeot heeft 1 weekend getest en voor de rest ook nog niet gezien en Alfa Romeo is ook 1 team met 2 wagens die wel beter en beter worden. De Subaru is na het 3e weekend ook spoorloos verdwenen en Honda rijd nog niet zo veel rond. De rest zijn Seat's (al hoor je mij daarvan niet klagen.) Hopelijk volgend jaar een paar verschillende wagens en teams zodat er meer vershil in het grid zit. (spreek hier over de internationale serie. Benelux is iets beter verdeelt en de rest ben ik niet op de hoogte :p )

Kevin 13:52
afbeelding van Kevin

How ik vergis mij, even de volkswagen rechtzetten. Er rijden er 4 rond ipv 2

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws