Ferrari Challenge gaat aan de drukvoeding

ferrari-488-challenge-2016_01

Al sinds 1993 organiseert Ferrari haar eigen raceklasse met Challenge-uitvoeringen van straatwagens. Daarvan werd de laatste iteratie zopas voorgesteld en die 488 Challenge gaat aan de drukvoeding. Waardoor er voor het eerst een turbo aan de startlijn komt van de Ferrari Challenge-raceklasse.

Net zoals in het straatbeeld de atmosferische 458 Italia opgevolgd werd door de drukgevoede 488GTB mag ook de zelf ademende 458 Challenge zijn boeltje pakken. In de plaats zal het Challenge kampioenschap voortaan gereden worden met de 488 Challenge die net zoals zijn straatversie een 3.9-liter V8 met turbo achterin heeft liggen.

Dankzij een andere mapping (670 pk) en kortere versnellingsverhoudingen kan het blok betere prestaties op de weg zetten. Prestaties die in de verf worden gezet door een aerodynamische bodykit. Al hoef je geen buitenaardse kunde aan de dag te leggen, want de Challenge krijgt naast tractiecontrole ook Ferrari's Side Slip Angle Control in de elektronica geïnstalleerd. Waardoor je als zondagchauffeur prestaties kan neerzetten van een geoefende circuitrijder.

ferrari-488-challenge-2016
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws