Dit is de Opel Insignia in racetrim

holden-commodore-supercar-concept-2017_01

Dank de Australische tak van GM maar dat we ooit een Insignia racewagen zullen zien. Al zal hij daar door het leven gaan als Holden Commodore Supercar, met een dikke V8 aan boord. Racen, in Australië weten ze hoe het moet.

Terwijl in Europa racewagens uit de touringklasses tegenwoordig allemaal viercilinders meesleuren mag het aan de onderkant van de wereld nog iets beestiger, want daar wordt het Supercar-kampioenschap gereden. Een raceklasse waarbij sedans met V8 het tegen elkaar opnemen. Holden, die is er al jaren een vaste waarde en laat nu toevallig de bij ons gekende Insignia daar door het leven gaan als de Commodore. Waardoor er dus een Insignia in racetrim zal bestaan met V8. Beestig? Beestig!

Het slechte nieuws - buiten het feit dat je 'm nooit op ons vasteland zal zien? In 2019 schakelt de gehele Supercar-karavaan over op V6-motoren met twee turbo's. Waardoor een deeltje van de charme zal verdwijnen. Genieten zolang het kan dus, van deze woeste Insignia/ Commodore.

holden-commodore-supercar-concept-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin 12:47
afbeelding van Kevin

Aan iedereen die het concept niet kent, de discipline heet er V8 supercars. Zij rijden allemaal met een brute en brullende V8. 14 weekends waarvan het concept twee weekends is, op zaterdag een korte race van 150km ongeveer op zaterdag een lange van 250. Tegen hunne lente aan (bij ons dus herfst) doen ze ook nog 3 endurance aan: de Sandown 500. Daarin rijden ze in 1 trek 500km's. De Bathurst 1000km (je raad het al) en goldcoast 600km. met 2 races van 300km. Het veld bestaat uit 26 getalenteerde racers en er zit praktisch nooit meer dan 10 sec (en dat is niet dikwijls) tussen de eerste en tweede plaats (wat heel dikwijls spannende races oplevert.) Zeker de moeite waard om eens te kijken. Voor de geïntereseerde: www.burningwheelsblogspot.be. Staan alle races op van dit jaar die reeds gereden zijn.

Kevin 12:47
afbeelding van Kevin

#snobjeaanhetwerk. #GroteliefhebberV8Supercars

Techno Patat 16:31
afbeelding van Techno Patat

#laatdiehashtagsintvervolgmaarwegwantda'sechthetstomstedatterisalsgezenieteenskuntgebruiken :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws