FIA beslist: Halo cockpit vanaf 2018 in F1

f1-halo_01

Het merendeel van de F1-teams mag dan wel tegen de beugel zijn over de chauffeur, de FIA heeft eenzijdig beslist de zogenaamde 'halo-cockpit' te verplichten voor het kampioenschap van 2018. Alles in de naam van de veiligheid, aldus de racefederatie.

De veiligheid moet naar boven in de Formule 1, waarbij de FIA vooral oog heeft voor de hoofdbescherming van de coureurs. Het zorgde de voorbije maanden alvast voor eigenaardige constructies in de zoektocht naar een oplossing. Eén daarvan was de *'halo-cockpit', een soort van beugel boven de chauffeur met een bevestigingspunt vlak voor de chauffeur. Sebastian Vettel probeerde het laats alvast eens uit en gaf toe dat 'ie er vooral duizelig van werd. Om maar te zeggen dat de meeste coureurs niet staan te springen voor deze aanpassing.

Desalniettemin heeft de FIA besloten om de beugel te verplichten vanaf 2018. Waardoor de teams aan het werk moeten om het veiligheidsstuk te implementeren in het design van de bolides. Misschien gewoon tijd voor gesloten cockpits, FIA?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 09:58
afbeelding van Quin

Dit seizoen eindelijk nog eens mooie bolides te zien en nu gaan ze die wichelroede er op zetten :( .

En waarom denken ze dat dit veiliger is?
1. Hoe geraakt een piloot uit de wagen als ie ondersteboven ligt (zie incident Alonso paar jaar geleden)?
2. Hoe houdt deze halo debris tegen? Behalve frontaal is er totaal geen bescherming (ik denk dan aan incident met Massa)
3. Door de halo is de zichtbaarheid ook beperkter geworden.

Als het dan veiliger moet, overkap die cockpit dan volledig. Ook geen fan van, maar dat zou er tenminste nog aanvaardbaar kunnen uitzien.

Yannick 16:39
afbeelding van Yannick

ik denk dat ze dat vastzetten met pyrotechnische bouten... de juiste naam ken ik er niet van maar zelfde principe als de canapé van een straaljager dat ze dan kunnen losmaken vanop afstand of dmv knopje op't stuur... denk ik he

Kevin 11:11
afbeelding van Kevin

Kan misschien goed zijn, maar zou het dan toch niet beter zijn om de 'halo' om te draaien?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws